Rubriky
Kronika

Jarní sběr 16.4.2011

Již druhým rokem se náš hustopečský oddíl společně s oddílem Vranovice podílel na akci pojmenované Jarní sběr. Letošní ročník se uskutečnil v sobotu 16. dubna a  zúčastnilo se ho deset skautů a skautek z Hustopečí a přibližně 8 členů z Vranovic.

Na ranní sraz jsme se dostavili – jak, kdo: rozespalí, v doprovodu rodičů a prarodičů, s junáckými šátky kolem krku, vestami, rukavicemi, nářadím a dosud prázdnými pytli. Nečekalo se na opozdilce a od hřiště Lipová jsme se vydali směrem k větrolamu, Záhumenici, pokračovali dále po polní cestě a čistili naše okolí od věcí, jako jsou košile, rukavice, v maximální míře igelity, PET lahve, noviny, sklo a mnohdy i neidentifikovatelné předměty, které už ztratily svou původní podobu.

Naším úkolem bylo sbírat odpadky kolem silnice z Hustopečí do Uherčic. Během dlouhé cesty jsme nasbírali 23 pytlů odpadků. Odměnou v cíli bylo rozdělání táboráku, u něhož nemohly chybět špekáčky, které si děti opekly každé podle svých schopností. Poté už se mnozí znavení rozeběhli mezi své domovy s plány držet tradici sběru i příští rok, protože po pouhých 12 měsících letos nebyla o nepořádek kolem cest nouze.

 

Napsat komentář