Rubriky
Kronika

Střediskové závody vlčat a světlušek 4.3.2012

V neděli 4. března pořádal vranovický oddíl střediskové závody vlčat a světlušek. V dopoledních hodinách se vedoucí a družinky Myšky + Čekanky a Komáři doplnění o Netopýry, sešly na autobusovém nádraží, aby se vydali vstříc dalšímu dobrodružství.

Po příjezdu proběhl nástup, při němž byla vysvětlena pravidla a každé hlídce (družince), která se účastnila závodu, byl přidělen jeden zodpovědný skaut(ka), jako doprovod. Po vypuknutí závodu, který probíhá distančně, s rozmezími mezi vypouštěním družinek, čekalo na soutěžící spousta nelehkých stanovišť. Potom, co více či méně uspěli ve zdravovědě, dopravních značkách, manuální zručnosti, logickém myšlení, vyhledávání informací a kuchařské dovednosti, konečně dospěli do cíle. Zde je čekala nejdřív odměna v podobě rozdělaného ohně a opékání špekáčků; po doběhnutí poslední posádky i k slavnostnímu vyhlášení.

Z celkem pěti družin vyhrály uherčické světlušky, ale nám nevadí, že jsme neskončili mezi nejlepšími. Šlo nám hlavně o to, vyzkoušet si, co už všechno jsme se ve skautu naučili a poznali a také zazávodění si. Příště, za dva roky, určitě pojedeme znova a my, ti co odrosteme do skautského věku, se už moc těšíme na opravdové Svojsíkovy závody příští rok na jaře!

 

Fotogalerie

Napsat komentář