Rubriky
Kronika

Kapka 16.6.2012

Možná se vám někdy stalo, že se vám na benzínce někdo vrhl na čelní sklo, ušmudlal ho víc než bylo a ještě za to chtěl zaplatit. Tak do něčeho takového jsme se tuto sobotu pustili i my – aneb Hustopečtí skauti na benzínce myjí okna. Více v článku.

 

 

30°C nad nulou. Sobota. Den bez práce či školy. Skvělá chvíle na „poflakování“. Ale to bychom nebyli my, hustopečští skauti, kdybychom se nezapojili do dobročinné sbírky „KAPKA“. Tato akce se konala po celé ČR a lidé svou účastí podporovali transplantaci kostní dřeně.

Sraz byl dne 16.6. v 9 hod. na čerpací stanici Agrotec. Rozdělili jsme se do dvou skupinek počtyřech lidech. Každá skupina měla u sebe zapečetěnou kasičku, kbelíky s vodou a stěrky na okna.

Skauti s kasičkami měli za úkol nabízet lidem umytí oken od auta a „zákazníci“ mohli na oplátku přihodit pár „kaček“ do pokladničky. Po svolení majitele vozu se skauti-umývači vrhli do práce. Postupem času se naše zručnost v drhnutí zlepšovala a voda nám už nestékala po celém autě. (Všem lidem, kteří byli postiženi naším počátečním neumem, se tímto omlouváme.) Ve všech případech ale byla výsledkem krásně vyleštěná okna.

Po téměř celodenním drhnutí oken jsme se rádi rozešli do svých domovů. Nevím jak ostatní, ale já jsem si touto akcí vysloužila doživotní umývání tátova auta. Ale nevadí. Je to přece docela i „sranda“!

P. S . Mockrát děkujeme za nemalé příspěvky a snad se opět setkáme příští rok.

Lucka

Dodáváme, že jsme pro nadaci vybrali celkem 4 904,- Kč, děkujeme dárcům a všem, kdo přiložili ruku k dílu.

Fotogalerie

Co je to KAPKA?

KAPKA je humanitární akce Nadace pro transplantace kostní dřeně a Junáka – svazu skautů a skautek ČR. Jejím cílem je pomoci lidem postiženým leukémií a dalšími nemocemi krvetvorby, a to jak získáváním finančních prostředků, tak prezentací činnosti Nadace. https://www.skaut.cz/kapka/

Napsat komentář