Rubriky
Kronika

Vranovická Stínadla 5.4.2013

Tečku za zimou učinilo přes deset vedoucích a patnáct odvážných skautů a skautek z našeho střediska. Dva z našich bratrů z 2. oddílu Jaguáři pro děti připravili večerní hru inspirovanou Rychlými šípy.

Ke konci promrholeného pátku ve Vranovicích, se z Hustopečí vypravili dva zástupci družiny Dýňáků a jedna Lama společně se svými vedoucími. Po příjezdu a dostavení se všech účastníků bylo provedeno rozdělení do tří družstev, která se od této chvíle stala nesmlouvavými soky a společně se snažila dosáhnout pokladů nebezpečných Vontů. Jimi se uličky Vranovic doslova hemžily a na počkání rozdávala trestné úkoly. Aby toho nebylo málo, účastníci museli pokořit celkem sedm náročných stanovišť s úkoly, jen díky nimž si vysloužili zakreslení dalšího stanoviště do své družinové mapky.

Přesto, že družiny dosáhly cíle v pořadí, v němž i odstartovaly, našla nakonec první Vranovická Stínadla svého vítěze. Domů jsme se vrátili mokří a prochlazení, nicméně patří velké poděkování organizátorům, že měli chuť pro nás něco zorganizovat a naši útěchou může být ocenění body na víc za účast na střediskové akci. A jaká že bude ta příští? Přece střediskové kolo Svojsíkova závodu. A kdy že? Už tuto sobotu, 13.4. !!!

Fotogalerie

pohled účastníka

Dne 5. dubna se konala pro skauty z Hustopeč a z Vranovic hra Stínadla. Na začátku této zábavné hry nám zahráli scénku o Janu Tleskačovi, vontech, Em, Mažňákovi a Losnovi. Příběh vypraví o Tleskačovi, který právě vytvořil nákres nového vynálezu – létajícího kola. S ním mu však utekl Emněkam do Vranovic. My jsme měli za úkol ho najít.

Na stanovištích po herní trase jsme plnili různé úkoly. Mezi nimi nechybělo házení dřevem za lípu, která byla od nás asi 2-3 metry, dřepovat, nebo jezdit v káře s kelímky v ruce od jednoho kbelíku k druhému. Na každém stanovišti nám přečetli dopis od Tleskače, který na konci zemřel, protože byl těžce nemocný. Pro stížení průběhu hry nás po cestě honili vonti a když jsme byli chyceni, dali nám úkol na splnění. Museli jsme si proto dávat velký pozor, abychom nějakou povinnou zastávku při útěku nevynechali. Nakonec se nám podařilo vzít ježka v kleci. Všichni jsme byli odměněni cukrovím. Byla to super zábava a výborná hra. Zapsala: Adéla Machová

 

Napsat komentář