Rubriky
Kronika

Skautský ples 28.2.2014

Skautské středisko Vranovice uspořádalo svůj první ples. Tato jedinečná akce dala příležitost všem lesním příznivcům, aby změnili prostředí. Aby na sebe vzali formální oděv a bavili se jinak, než je pro ně běžné. Nebyli to ovšem jen oni, kteří si mohli užívat sál s podsadovými stany, velmi příjemné šatnářky nebo šikovnou obsluhu u baru. Tento večer byl také pro rodiče dětí chodící k nám do oddílů i pro všechny ostatní, kteří měli v sobě alespoň kousek zvědavosti a odvahy přijít.

V krátké úvodní scénce nám naši skautští bratři předvedli nástup, který zahajuje každou schůzku s dětmi, každou oddílovou či střediskovou akci. Samozřejmě s lehkou nadsázkou pro pobavení všech zasvěcených i těch, kteří naše zvyky neznají. V okamžiku, kdy se ze skautů v krojích stali společensky vypadající chlapci a vyzvali své taneční partnerky k tanci, mohl náš ples opravdu začít.

Večer pokračoval v příjemné atmosféře dál až ke krátkému programu, ve kterém se předvedli v několika disciplínách odvážní dobrovolníci. Tyto zatěžkávací zkoušky síly i bystré mysli potrápily nejednoho účastníka. Snaha o co nejrychlejší sbalení spacáku dala některým sebevědomým dvojicím tvrdou životní lekci. Ovšem při poznávání ovocných stromů už pouhá vůně dřevin orosila čelo i nejzdatnějším jednotlivcům.

Půlnočním vrcholem byla tombola, která vykouzlila úsměvy už na tak rozesmátých tvářích. Poté se parket opět zaplnil vlnícími se těly. A kdo ví, možná, že se stala tato skautská akce již tradicí.

Kateřina Prchalová

Fotogalerie zde: https://jaguari-vranovice.rajce.idnes.cz/Skautsky_ples

Napsat komentář