Rubriky
Kronika

O ČTVRTSTOLETÍ STŘEDISKA – 19.-20.9.2015

Do Vranovic kde se oslava výročí konala jsme se vydali autobusem s Četníkem. Když jsme dorazili do vranovické klubovny dostali jsme za úkol nachystat oheň na opékání špekáčků. Až dorazili všichni zazpívala se první sloka Junácké hymny a proběhli oddílové pokřiky. Poté kdo měl špekáček, tak si ho šel opéct. Mezitím chodili ostatní psát na lístečky svoje nejstarší vzpomínky se střediskem. Po opékání následovalo zpívání u táboráku.

Až začala být tma rozdělili jsme se do týmů, které měli za úkol převádět západoněmecké skauty, jenže jim v tom bránili z každého týmu dva pohraničníci. Po dohrání hry byl ještě slavnostní oheň a šlo se na kutě. Ráno byl budíček až v 8:00. Po něm se šlo do kostela.

Po kostele nás čekala hra na téma zakládání nového střediska. Prvně jsme si nanosili skauty a vlčata v podobě lístečků.  Poté jsme udělali rádce a čekatelky. Pak jsme splnili vůdcovskou zkoušku a vyrazili hledat zakládací listinu. Až se všichni vrátili tak jsme celou akci zakončili oddílovými pokřiky a vyrazili jsme domů.

Štěpán Prokeš

Napsat komentář