Rubriky
Kronika

Víkendová výprava 14. – 17. 11. do Tišnova

úvedení do příběhu (železo)V polovině listopadu využil náš oddíl prodloužený víkend k první víkendové výpravě tohoto školního roku. Tentokrát jsme se vypravili do zbrusu nového skautského domu v Tišnově, kde jsme byli teprve druhými nájemci. Vypravili jsme se v hojné účasti asi 20 dětí a 7 vedoucích. Víkend byl prolnut námořnickým tématem, na samý začátek, v pátek večer, došlo k pomyslnému ztroskotání, pondělí mělo vyvrcholit nalezením pokladu. To ale předbíhám.       Z tišnovského nádraží je to ke klubovně co by kamenem dohodil a mimo silniční provoz, a tak jsme si tam troufli přijít spojeni za ruce se zavázanýma očima. Po rozřazení dětí do čtyř skupin proběhly hry krčma a sbírání trosek vraku. Sobota začínala budíčkem, během denního programu se, po zahrání si hry latrína, skupinky protáčely mezi stanovišti mj. o historii skautingu, zdravovědě, teorii a praxi v přípravě a rozdělávání ohně. Před večeří, která se opozdila, došlo na nacvičování scének se zadanými slovy, které v ní musí zaznít a zadanou událostí, např. svatba, hody, pohádka o trojhlavém draku. Večeře byla famózní: hned několik dobrovolníků uhnětlo z brambor a mouky těsto, kteří si zájemci mohli rozválet. Výsledkem byly povedené tortilly, nebo přesňáky, nahrazením masové směsi za povidla, . Placek zbylo tolik, že jsme je snídali ještě v neděli. Jak si o posledním dnu týdne většinou rozcvičku odpustíme, tentokrát byla zařazena ihned po budíčku. Na programu dne byla vycházka, takže dopoledne vyběhly skupiny do ulic Tišnova, kde měla každá najít jiný objekt: kostel, bývalý hřbitov, sokolovnu a knihovnu. Od nemocnice se pak pokračovalo lesem na vrch Klucanina, na němž stojí volně přístupná rozhledna. Zájemci se po návratu vydali na mši svatou. Pondělí bylo ve znamení nalezení pokladu, balení, úklidu a šťastné cesty domů.vycházka na Klucaninu

Z pohledu Matyldy Střelcové:

V pátek 14. 11. se hustopečští skauti sešli na vlakovém nádraží a jeli až do Tišnova. Tam jsme se ubytovali ve skautském domě. Večer byla taková malá pirátská show, protože jsme byli piráti. Měli jsme plno her, za které jsme dostávali body a za ty body jsme si kupovali dobroty v pirátském bistru. Pak jsme se vybalili a hupsli do spacáků. Ráno jsme si vyběhli na rozcvičku, potom jsme se rozdělili do skupin. Jejich jména: Lagondela, Iron forever, ToMaKaJi, Hoverfraiel. Hráli jsme hodně her a orientovali se podle mapy. Taky jsme zmapovali celý dvůr, co byl za skautským domem. Taky jsme se prošli na rozhlednu. Po cestě lesem jsme zahlédli veverky. U rozhledny jsme si uvařili v kotlíku oběd a další hrou jsme získali pro své skupiny body. Další den jsme se po skupinách rozešli podle mapy Tišnovem a plnili úkoly. O půl 12 jsme se zase sešli ve skautském domě, dali si oběd, pak se sbalili a jeli vlakem zpátky domů.

Ještě před tím jsme se ale dozvěděli umístění družin: 1. místo Lagondel, 2. místo: ToMaKaJi, 3. místo: Iron forever, 4. místo: Hoverfraiel.

Všichni si to jistě užili!

Fotky zde: skautihustopece.rajce.idnes.cz/Oddilova_vikendovka_Tisnov_14.-17.11.2014/

Napsat komentář